HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Verleng je rijbewijs op tijd

Verleng je rijbewijs op tijd (22-05-2018)

Dit item is verlopen op 04-07-2018.

Vaak horen we van inwoners dat zij er te laat achter komen dat een rijbewijs verlopen is. Er is dan ook geen (papieren) herinneringsbrief van het RDW ontvangen. Dit kan gebeuren als je hebt aangegeven de post voortaan online in je berichtenbox van MijnOverheid te willen ontvangen. 

Onnodige kosten voorkomen

MijnOverheid is je persoonlijke website voor overheidszaken. Via deze website heb je toegang tot je post (berichtenbox) en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties. Vaak wordt vergeten daar met regelmaat te kijken. Daardoor wordt belangrijke informatie gemist, zoals het verlopen van een rijbewijs. Wanneer je wordt aangehouden met een verlopen rijbewijs, kan dat een flinke boete opleveren. Voor een nieuw rijbewijs is dan vaak een spoedaanvraag bij de gemeente nodig, wat nog meer kosten met zich mee brengt.

Kijk op www.mijnoverheid.nl voor je persoonlijke gegevens en post. Je logt op deze website in met je DigiD. Tip: bij instellingen kun je aangeven dat je een mail wilt ontvangen als er een bericht voor je klaarstaat in de berichtenbox.

Wil je je rijbewijs verlengen? Maak dan een afspraak bij afdeling Publiekszaken www.ermelo.nl/afspraak of bel naar (0341) 56 73 21.