HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Verkeersmaatregelen tegen sluipverkeer

Verkeersmaatregelen tegen sluipverkeer (22-03-2017)

Dit item is verlopen op 30-04-2017.

Vanaf dinsdag 18 april treft de gemeente verkeersmaatregelen op de Schaapsdijk en Slagsteeg om sluipverkeer tegen te gaan.

Met toenemende mate vormen de Schaapsdijk, Riebroekseweg en Riebroekersteeg een sluiproute voor verkeer die de files op de A28 willen ontwijken. Dit zorgt vooral tijdens de ochtendspits voor verkeersonveilige situaties en overlast voor omwonenden. Daarom heeft is samen met de buurtvereniging Horst en Telgt, gemeente Putten, politie en LTO land en tuinbouw gezocht naar mogelijkheden om het sluipverkeer te ontmoedigen. Het gezamenlijk overleg heeft geleid tot een aantal verkeersmaatregelen en praktische afspraken.

Verkeersmaatregelen gemotoriseerd verkeer

  • Op de Schaapsdijk geldt tijdens werkdagen tussen 06.00 en 10.00 uur vanaf de Zeeweg richting de Buitenbrinkweg eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer.
  • De Slagsteeg wordt tijdens werkdagen tussen 06.00 en 10.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • De verkeersmaatregelen worden met borden aangegeven.

Extra verkeersmaatregel Slagsteeg

De Slagsteeg is op advies van de politie ook meegenomen in de plannen om te voorkomen dat het sluipverkeer uitwijkt naar deze weg. Toezichthouders van de gemeente Ermelo en de politie kunnen handhavend optreden tegen automobilisten die de Slagsteeg willen gaan gebruiken als sluiproute.

Bestemmingsverkeer

Voor bestemmingsverkeer gelden de volgende praktische afspraken:

  • niet-gemotoriseerd verkeer zoals fietsers en voetgangers (met name schoolgaande kinderen) kunnen de wegen blijven gebruiken.
  • aanwonenden en bedrijven aan en in de directe omgeving van de Schaapsdijk krijgen een ontheffing voor het eenrichtingsverkeer op de Schaapsdijk.
  • aanwonenden van de Slagsteeg en Rodeschuurderwegje, (landbouw)bedrijven uit de directe omgeving en ouders die hun kinderen naar de Goede Herderschool aan de Zeeweg brengen, kunnen de Slagsteeg blijven gebruiken. Zij worden gezien als bestemmingsverkeer. Tegen overige weggebruikers/sluipverkeer kan de politie handhavend optreden.

De verkeersmaatregelen zorgen ervoor dat het navigatiesystemen de wegen niet meer herkennen als doorgaande routes. De gemeente hoopt dat met het instellen van deze maatregelen het verkeer ontmoedigd wordt om gebruik te maken van de sluiproutes.