HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Uitnodigingen voor vaccinaties

Uitnodigingen voor vaccinaties (24-09-2019)

Dit item is verlopen op 05-11-2019.

Binnenkort roept het RIVM kinderen op voor het halen van vaccinaties. Het gaat om vaccinaties voor DTP en BMR, maar ook om inhaalmogelijkheden voor vaccinatie HPV en Meningokokken ACWY. 

BMR en DTP voor kinderen die dit jaar 9 jaar worden

Kinderen die dit jaar 9 worden, krijgen binnenkort een uitnodiging voor inentingen. Het gaat om vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en tegen difterie, tetanus en polio (DTP).  De vaccinaties zijn op maandag 7 oktober van 14.00 - 17.00 uur in Zalencentrum Ermelo, Stationsstraat 137 in Ermelo.

Inhalen HPV voor meisjes die zijn geboren in 2002 of 2003

Meisjes die zijn geboren in 2002 of 2003 en nog geen vaccinatie tegen HPV gehaald hebben, kunnen dit nog inhalen. Dit kan eenmalig, in het najaar. Zij krijgen hiervoor een nieuwe oproep. Deze meisjes moeten daarna nog twee keer terugkomen voor de tweede en derde HPV-vaccinatie. Pas na de derde vaccinatie zijn zij voldoende beschermd.

Inhalen ACWY voor jongeren die de vaccinatie hebben gemist

Jongeren die in het voorjaar de meningokokken ACWY-vaccinatie hebben gemist, kunnen in september-oktober alsnog hun prik halen. Zij krijgen hiervoor een nieuwe uitnodiging.

Bescherming voor jezelf en anderen

Een vaccinatie beschermt je tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Veel van deze ziektes kennen we nu bijna niet meer. Met een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden. Zo zorgen we er samen voor dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland.

Meer informatie

Op GGD Noord- en Oost-Gelderland vind je een handig overzicht met data en locaties van de vaccinatiedagen. Meer informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties vind je op www.rijksvaccinatieprogramma.nl.

Vaccinatie gemist of geen uitnodiging ontvangen?

Wil je graag persoonlijk contact omdat je geen uitnodiging hebt ontvangen? Of ben je nog geen 18 jaar en heb je een vaccinatie gemist die je alsnog wilt halen? Bel dan met de medewerkers Jeugdgezondheid van de GGD op (088) 443 31 00. Dit kan op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur. Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0 tot 4 jaar kun je terecht bij Icare JGZ Ermelo.