HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Uitlaatplekken voor honden

Uitlaatplekken voor honden (06-06-2018)

Dit item is verlopen op 18-07-2018.

In de bebouwde kom van Ermelo moeten honden aangelijnd zijn. Dat is voor de veiligheid van de hond en het verkeer. Ook mensen die bang zijn voor honden kunnen dan rustig over straat. In het bos en op de heide zijn wel gebieden waar je hond los mag lopen.

Losloopgebieden

In Ermelo vind je zes grote losloopgebieden waar je hond naar hartenlust mag rondrennen. De gebieden liggen in de bossen en op de heide. Zorg er wel voor dat je je loslopende hond altijd in het zicht en onder controle hebt. Dit is nodig omdat in het gebied veel mensen fietsen, wandelen of paardrijden. Zij mogen geen last hebben van je hond. Ook leven er veel wilde zwijnen, reeën, konijnen en andere dieren in de gebieden. Het is belangrijk om te voorkomen dat je hond achter een dier aan gaat, of andersom. Als je je hond niet onder appèl kan houden, is het beter om je hond ook in de losloopgebieden aan te lijnen.

Wil je weten waar de losloopgebieden zijn? Kijk dan op www.ermelo.nl/honden.

Hondenuitlaatplaatsen

Naast de losloopgebieden zijn er verschillende routes en plekken waar je je hond aangelijnd mag uitlaten. Je herkent de uitlaatplaatsen aan de groene bordjes met de afbeelding van een hond. Wij onderhouden deze gebieden met regelmaat. Zo worden de uitlaatstroken één keer per week schoongemaakt met een speciale
hondenpoepzuiger. Laat je hond niet uit op speelplaatsen, speelveldjes en de sportparken. Deze plekken zijn verboden voor honden.

Op dit moment bekijken we of er voldoende uitlaatplekken zijn aangelegd. Heb je tips of ideeën voor de aanleg van extra uitlaatplaatsen? Stuur dan een email naar Dick Saaltink (adviseur groen en landschap) via d.saaltink@ermelo.nl.