HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Uitkomsten onderzoek 'Geluid bij evenementen'

Uitkomsten onderzoek 'Geluid bij evenementen' (08-10-2019)

Dit item is verlopen op 30-11-2019.

Elk jaar worden in onze gemeente meerdere muziekevenementen georganiseerd. Van kleine evenementen in buurten tot grotere evenementen in het centrum. De afgelopen maanden hebben we onderzocht hoe de inwoners het geluid van evenementen ervaren. We hebben in juni een inloopbijeenkomst gehouden en je kon je mening geven via een online vragenlijst. Maandag 7 oktober zijn tijdens een informatiebijeenkomst de resultaten gedeeld.

Uitkomsten

Bijna 1200 mensen vulden de vragenlijst in. Daarvan vinden de meesten dat evenementen belangrijk zijn voor Ermelo. Een deel vindt dat de overlast zoveel mogelijk beperkt moet worden. Ruim de helft heeft geen overlast van muziekevenementen, horeca of activiteiten van buren. Een kwart geeft aan alleen van geluidevenementen overlast te hebben. Daarvan meldt de helft dat dit weliswaar overlast is, maar niet overmatig storend. Evenementen op ’t Weitje geven drie keer meer overlast dan andere locaties. Men heeft het meeste last van harde muziek en luide bastonen.

Verschil in hoe bezoekers en inwoners overlast hebben tijdens evenement

Er is bij elke vraag een duidelijk verschil tussen inwoners die wél evenementen bezoeken en inwoners die dat niet doen. Bezoekende inwoners zijn doorgaans toleranter tegenover overlast en vinden evenementen belangrijk. Inwoners die niet naar evenementen gaan vinden evenementen ook belangrijk, maar ze willen daar geen overlast van hebben.

Het volledige rapport kun je hieronder downloaden.