HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Uitkomsten Kindermonitor 2017

Uitkomsten Kindermonitor 2017 (29-05-2018)

Dit item is verlopen op 11-07-2018.

Eind 2017 onderzocht GGD Noord- en Oost-Gelderland hoe het gaat met de kinderen in de regio. Voor dit onderzoek werkte GGD samen met de regionale organisaties voor jeugdgezondheidszorg: Icare, Vérian, Yunio en CJG Apeldoorn. De resultaten uit het onderzoek, de Kindermonitor 2017, zijn nu bekend. 

Gezondere leefstijl

Bijna 12.000 ouders vulden een vragenlijst van de GGD in. Uit de Kindermonitor 2017 blijkt dat de leefstijl van kinderen is verbeterd. 97% van de ouders geeft aan dat hun kind een (zeer) goede gezondheid heeft. Ouders lijken ook meer bewust van de leefstijl van henzelf en die van hun kinderen. Kinderen eten vaker groente en fruit dan in 2013, toen het vorige onderzoek werd gedaan. Bijna twee derde van de kinderen drinkt dagelijks water en acht op de tien basisschoolkinderen beweegt voldoende.

Problematiek

De Kindermonitor geeft verder nog informatie over het alcoholgebruik onder jongeren en de verhoogde kans op psychosociale problematiek bij kinderen van 4 tot 12 jaar. Ook benoemt het onderzoek de kans op problemen bij kinderen door echtscheiding en financiële zorgen in het gezin.

Meer resultaten

Benieuwd naar alle resultaten uit het onderzoek? Voor meer informatie kunt u kijken op de website van GGD Noord- en Oost-Gelderland via www.ggdnog.nl/kindermonitor2017.