HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Tweede ronde vaccinatie Meningokokken

Tweede ronde vaccinatie Meningokokken (17-05-2019)

Dit item is verlopen op 20-06-2019.

Tieners die zijn geboren in 2003 en 2005 krijgen een uitnodiging om zich op 18 juni te laten inenten tegen meningokokkenziekte. Dit is de tweede vaccinatieronde tegen deze ziekte. Ook jongeren die tijdens de eerste ronde niet konden komen, of de vaccinatie vergeten zijn, kunnen zich alsnog laten vaccineren. Dat geldt zowel voor de vaccinatie voor Meningokokken als de HPV-vaccinatie. De vaccinaties gebeuren op dinsdag 18 juni van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur in Zalencentrum Ermelo, Stationsstraat 137.

Bescherming voor jezelf en anderen

Meningokokkenziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de Meningokok. De bacterie is van mens op mens overdraagbaar. De bacterie zit meestal in de neusholte van gezonde mensen, zonder dat zij er ziek van worden. Als deze bacterie in de bloedbaan of in het zenuwstelsel komt, kan je hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging krijgen. Door je te laten vaccineren, bescherm je jezelf maar ook anderen. Sommige virussen en bacteriƫn komen in Nederland niet of nog maar weinig voor. Maar de ziekten komen terug als te weinig mensen gevaccineerd zijn. Door te vaccineren blijft het infectierisico zo laag mogelijk.

Overzicht van data en locaties van vaccinatiedagen

Op ggdnog.nl/meningokokken vind je een handig overzicht met data en locaties van de vaccinatiedagen. Ook staat daar meer informatie over de meningokokkenziekte, en vind je er verhalen van jongeren en ouders die ermee te maken hebben gehad. Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties vind je op www.rijksvaccinatieprogramma.nl.  

Vaccinatie gemist of geen uitnodiging ontvangen?

Wil je graag persoonlijk contact omdat je geen uitnodiging hebt ontvangen? Of heb je een vaccinatie gemist die je graag wilt inhalen?  Bel dan met de medewerkers Jeugdgezondheid van de GGD op (088) 443 31 00. Dit kan op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur.