HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Thuiscomposteren is afval reduceren

Thuiscomposteren is afval reduceren (29-03-2016)

Dit item is verlopen op 30-05-2016.
compost

Groente-, fruit-, en tuinafval in de GFT container doen is een goede zaak. Nog beter is het om thuis te composteren. De gemeente betaalt dan geen verwerkingskosten voor uw GFT afval, er rijden minder vuilniswagens en u krijgt er zelf goede compost voor terug om te gebruiken in de tuin.

De gemeente voert al jaren een actief beleid om het thuiscomposteren in Ermelo te bevorderen. Veel inwoners zijn dan ook actief op dit gebied. Ook zijn er mensen opgeleid om beginnende en gevorderde composteerders met raad en daad ter zijde te staan. Thuiscomposteren is en blijft de beste oplossing voor uw groente-, fruit- en  tuinafval. Denk hierbij met name aan uw keukenafval, zoals schillen, fruit- en etensresten. Het is milieuvriendelijker en goedkoper vergeleken met het laten legen van de groene container.

Voor vragen en opmerkingen, ook als u hiermee wilt beginnen of stoppen en uw Biocom container kwijt wilt, kunt u bellen naar (0341) 49 52 12 of (0341) 56 06 82. U kunt ook mailen naar info@nmpermelo.nl

Meer informatie