HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Thuis stilstaan bij 4 en 5 mei

Thuis stilstaan bij 4 en 5 mei (04-05-2020)

Dit item is verlopen op 06-05-2020.

Ermelo herdenkt en viert 4 en 5 mei met Dodenherdenking en Bevrijdingsdag thuis. We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen. En iedereen kan van huis uit meedoen; hang de vlag uit, speel mee, zing mee, neem stilte in acht, kijk tv en spreek over vrijheid. Het nationaal comité 4 en 5 mei heeft een aantal ideeën om te herdenken en te vieren. Kijk hiervoor op www.4en5mei.nl.

Dodenherdenking 4 mei anders door coronavirus

Door de corona-maatregelen krijgt de Dodenherdenking in Ermelo dit jaar een andere invulling. Dit jaar helaas geen openbare bijeenkomst bij het oorlogsmonument aan de Horsterweg. Maar we hebben wel aandacht voor deze editie van de dodenherdenking. In een kleine besloten bijeenkomst wordt een video-opname gemaakt. Met hierin de speech van burgemeester Baars en kransleggingen van de gemeente en de Oranjevereniging. Deze opname plaatsen we op 4 mei rond 19.00 uur op onze social mediakanalen.
Daarnaast vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om voor één keer op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers.

Digitaal bloemen leggen

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei maakt het mogelijk om digitaal een bloem te leggen bij 3.900 monumenten in heel Nederland. Ook bij het oorlogsmonument aan de Horsterweg. Zo kan iedereen stilstaan bij de oorlogsslachtoffers uit de buurt, zonder een bezoek te brengen aan het monument. Kijk hiervoor op hun website.