HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Succesvolle pilot heftruckcursus voor statushouders

Succesvolle pilot heftruckcursus voor statushouders (20-11-2018)

Dit item is verlopen op 02-01-2019.

Zeventien statushouders uit Harderwijk, Ermelo en Zeewolde namen de afgelopen twee weken deel aan een heftruckcursus bij Van Buuren Opleidingen in Ermelo. De pilot is een samenwerking tussen de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde, Intervens en Van Buuren. Het doel is om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen voor statushouders die graag in de transport, in een magazijn of in een warehouse willen werken. Met dit project worden zij opgeleid om op de heftruck te werken.

Interesse lokale ondernemers

De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Om mee te kunnen doen is een taalniveau op A2 vereist. Directeur Vrachtbaan Wim Rook kijkt positief terug op de pilot: “De groep was erg enthousiast. Inmiddels is aan lokale ondernemers gevraagd of zij deelnemers nodig hebben die in een warehouse heftruck kunnen rijden. Enkele werkgevers hebben interesse en er worden al plaatsingen besproken. We hopen nog meer ondernemers te vinden die hier voor open staan. Deze groep mensen zou een oplossing kunnen zijn voor de krapte op de huidige arbeidsmarkt".

Heb je als ondernemer plek voor plaatsing van statushouders, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via contact@meerinzicht.nl.