HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Succesvolle kroegentocht voor ouders

Succesvolle kroegentocht voor ouders (13-04-2017)

Dit item is verlopen op 19-05-2017.

Op dinsdagavond 11 april werd in Ermelo de voorlichtingsavond ‘Kroegentocht voor ouders’ gehouden. Ouders met kinderen in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar kregen informatie over alcohol, drugs en uitgaan.

De animo was groot want de bijeenkomst werd goed bezocht door ruim 100 ouders. In 2014 was er ook zo’n voorlichtingsavond en deze is wegens succes herhaald.

Na de opening in de Dialoog door burgemeester André Baars speelden de acteurs van DNL Theater een paar herkenbare situaties tussen ouders en pubers. De ouders grepen in als het vastliep en werden actief betrokken in het zoeken naar oplossingen in lastige situaties. Daarna vertrokken de ouders naar horecagelegenheden café De Veluwe, feestcafé Dok 48 en het jongerencentrum.
Daar waren interessante presentaties over de risico’s van alcoholgebruik, drugsgebruik en uitgaan.
Zo vertelde de kinderarts over de schadelijke effecten van alcohol op de hersenen van pubers. In de andere workshop kwamen handige tips naar voren om drugsgebruik te voorkomen. Uitgaan en hoe bereid je daar je puber op voor was het thema van de derde workshop.

Reacties die de ouders aan het einde van de avond gaven, varieerden van “super om te horen dat de samenwerking tussen politie en horeca zo goed is”, “heb veel nieuwe informatie gekregen” tot “leuk en goed om ouders te ontmoeten met kinderen in dezelfde leeftijd”. De ouders waardeerden de totale avond met het gemiddelde cijfer 8,4. Daar zijn we heel blij mee!

De avond was een initiatief in het kader van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU). KVU is een samenwerkingsverband van de horeca, politie, gemeente, jongerenwerk en bewoners met als doel het vergroten van de veiligheid en verminderen van de overlast in het uitgaansleven. Het motto is “Uitgaan is leuk en dat willen we zó houden!”.
Samen met ketenpartners van de gemeente op het gebied van preventie, ondersteuning en zorg rondom middelengebruik zoals het Centrum voor jeugd en gezin, Tactus en ziekenhuis St. Jansdal is deze avond tot stand gekomen.