HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Subsidieregeling woningisolatie 2016

Subsidieregeling woningisolatie 2016 (19-01-2016)

Dit item is verlopen op 31-03-2016.

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo heeft onlangs een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen: de “subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2016”. 

Op basis van deze subsidieregeling kunnen eigenaar-bewoners van woningen in Ermelo een derde van de isolatiekosten van de gemeente terugkrijgen (maximaal € 500,00 en met een burenbonus maximaal €750,00).  De subsidieregeling heeft betrekking op vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie en isolatieglas. Uiteraard moet de isolatie wel aan minimale eisen voldoen. Met deze nieuwe subsidieregeling wil de gemeente een bijdrage leveren aan de doelstelling om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn. Subsidie voor woningisolatie kan in Ermelo op een grote belangstelling rekenen. De afgelopen drie jaar hebben zo’n 650 Ermeloërs isolatiesubsidie bij de gemeente aangevraagd. Veel vormen van woningisolatie zijn normaliter al binnen 5 jaar terug te verdienen. Naast een lagere energierekening verbetert vaak ook het binnenklimaat van de woning.

Voor de nieuwe regeling heeft de gemeente ongeveer € 40.000,00 beschikbaar gesteld. Bovendien geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Aanvraagformulier

Het subsidieaanvraagformulier is hieronder te downloaden. U kunt het subsidieformulier ook afhalen bij de receptie van het gemeentehuis of bij het Energieplein Ermelo (op woensdagmiddag). Heeft u vragen over de isolatiesubsidieregeling of plannen om uw woning verder te verduurzamen en zoekt u daarvoor onafhankelijke informatie? Kijk dan eerst eens op www.energieplein-ermelo.nl.