HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Stem op De Horster Brinken!

Stem op De Horster Brinken! (04-09-2018)

Dit item is verlopen op 17-10-2018.

Op 1 september is de publieksprijs voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018 van start gegaan. Gemeente Ermelo doet mee met het project De Horster Brinken. Iedereen kan meestemmen op één van de vijftien genomineerde projecten. Jouw stem kan er voor zorgen dat Ermelo de publieksprijs wint. Als je stemt maak je zelf ook kans op een mooie prijs.

Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

Deze prijs wordt één keer in de twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. De genomineerde projecten zijn opgevallen door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving. Ook passen de projecten in het thema ’landschap nieuwe stijl - toen, nu en straks’. Het gaat om gebieden waar landschappen opmerkelijk zijn veranderd. 

De Horster Brinken is genomineerd

De gemeente Ermelo heeft De Horster Brinken in Horst-Noord bij de provincie als mooi voorbeeld aangemeld. Het project laat zien hoe een agrarisch landschap is omgevormd tot een parkachtige omgeving. Niet de bebouwing maar de inrichting van het landschap is uitgangspunt geweest bij de plannen voor het gebied. Bos en elzensingels vormen het landschap waarin de woningen staan. De woningen zijn gebouwd in twee verschillende bouwstijlen. Beide stijlen passen helemaal in het landelijke karakter van Horst. Het woonkasteel “Groot Horloo” is het opvallende middelpunt van het 140 hectare grote “De Horster Brinken”.

Stemmen

Wil je je stem uitbrengen? Dit kun je doen op het forum ‘Maak Gelderland Mooier’ via www.gelderland.nl/gprk