HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Start werkzaamheden Kerkdennen Verkeersveilig, Vitaal en Duurzaam

Start werkzaamheden Kerkdennen Verkeersveilig, Vitaal en Duurzaam (07-04-2020)

Dit item is verlopen op 23-06-2020.

Kerkdennen is het oudste bedrijventerrein van Ermelo. Samen met de ondernemers gaat de gemeente maatregelen nemen voor verbetering van het bedrijventerrein. We leggen onder andere een regenwaterriool aan, nieuw asfalt en parkeervakken. De maatregelen gericht op verkeersveiligheid, vitaliteit en duurzaamheid maken het bedrijventerrein weer toekomstbestendig.

Primeur voor Ermelo

Voor de gemeente is minimale uitstoot van stikstof tijdens de werkzaamheden erg belangrijk. Aannemingsmaatschappij Van Gelder had hiervoor het beste plan. Zij gaat dan ook de werkzaamheden op het bedrijventerrein uitvoeren. Zij gebruikt hiervoor veel elektrisch materieel waardoor de uitstoot van stikstof beperkt blijft. Uniek in het project is de inzet van de elektrische rupskraan van 8 en 15 ton. Deze draait volledig elektrisch en wordt voor het eerst in Nederland gebruikt. Een primeur dus voor Ermelo!

De planning van de werkzaamheden

Van Gelder start dinsdag 14 april 2020 met de werkzaamheden. De werkzaamheden duren tot eind juli 2020. Helaas is het nu niet mogelijk een informatiebijeenkomst te houden voor ondernemers, aanwonenden en overige betrokken. De aannemer stuurde daarom naar direct betrokkenen een uitgebreide brief met informatie over de werkzaamheden, planning en contactmogelijkheden.

Alle informatie over de werkzaamheden is hier te lezen.