HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Sporten voor mensen met een beperking

Sporten voor mensen met een beperking (13-11-2018)

Dit item is verlopen op 26-12-2018.

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten zetten zich in om sport voor iedereen mogelijk te maken. Op vrijdag 12 oktober tekenden zij daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. Met de samenwerking helpen we mensen met een beperking aan passende sport en beweging. De gemeenten werken hiervoor samen met Uniek Sporten. Er wordt gebruik gemaakt van het subsidieprogramma Grenzeloos Actief. 

Uniek Sporten

Uniek Sporten brengt vraag en aanbod voor aangepast sporten bij elkaar. Op www.unieksporten.nl laten zij het sportaanbod van de regio Noord Veluwe zien. Je vindt er sporten als fitness, tennis, gymnastiek, voetbal, schermen, paardensport, indoor skiƫn en kickboksen. Zo is gemakkelijk te zien waar iemand zijn favoriete sport kan beoefenen.

Stimulans voor nieuwe initiatieven

De samenwerking moet ook voor andere aanbieders van sport en bewegen in de regio een stimulans zijn. Verenigingen die nog geen sportaanbod voor mensen met een beperking hebben, kunnen dit alsnog ontwikkelen. Door nieuwe initiatieven kunnen meer mensen met een beperking sporten.