HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Spelregels vreugdevuren en carbidschieten

Spelregels vreugdevuren en carbidschieten (11-12-2018)

Dit item is verlopen op 04-01-2019.

Samen met politie en brandweer willen we graag dat de jaarwisseling veilig verloopt. Daarom zijn er regels voor het stoken van vreugdevuren en carbidschieten.

Vreugdevuren

Er zijn geen vaste plekken voor het houden van vreugdevuren. Je mag tijdens de jaarwisseling een eigen vreugdevuur stoken maar je moet dit wel van tevoren melden. Ook moet je je houden aan de spelregels. Stook je vuur in een ton of vuurkorf? Dan hoef je dit niet door te geven. Vuurtonnen en vuurkorven zijn echter niet toegestaan op openbare terreinen zoals stoepen en straten.

Carbid

Wil je het oude jaar uitluiden met carbid? Dat mag, als je dit van te voren meldt en je je aan de spelregels houdt. Denk aan je eigen veiligheid en dat van anderen. Er zijn geen vaste plekken voor het schieten van carbid, maar het is verboden om dit binnen de bebouwde kom te doen. Om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen, controleren we op oudejaarsdag op carbidschieten. Dit doen onze toezichthouders, samen met de politie.

Melden

Ga naar www.ermelo.nl/jaarwisseling voor het melden van een vreugdevuur of carbidschieten. Doe dit vóór donderdag 27 december. Hier vind je ook de spelregels. Politie en brandweer treden streng op wanneer je de activiteit niet hebt gemeld of als je je niet aan de spelregels houdt.