HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Spelregels voor vreugdevuur en carbidschieten

Spelregels voor vreugdevuur en carbidschieten (27-12-2017)

Dit item is verlopen op 01-01-2018.

Samen met politie en brandweer willen we graag dat de jaarwisseling veilig verloopt. We hebben daarom enkele spelregels gemaakt voor het stoken van vreugdevuren en carbidschieten.

Vreugdevuren

Er zijn geen vaste plekken voor het houden van vreugdevuren. Je mag tijdens de jaarwisseling een vreugdevuur stoken maar je moet dit wel van te voren melden. Ook moet je je houden aan de voorwaarden. De voorwaarden en spelregels voor vreugdevuren kun je vinden op www.ermelo.nl/vreugdevuur.

Melding

Je kunt een vreugdevuur melden via www.ermelo.nl/vreugdevuur. Doe dit vóór vrijdag 29 december. Tegen vreugdevuren die niet gemeld zijn of niet voldoen aan de voorwaarden, treden politie en brandweer streng op.
Stook je vuur in een ton of vuurkorf? Dan hoef je dit niet door te geven. Vuurtonnen en vuurkorven zijn niet toegestaan op openbare terreinen zoals stoepen en straten.

Carbid

Wil je het oude jaar uitluiden met carbid? Dat mag als je dit van te voren meldt en je je aan de voorwaarden houdt. Denk aan je eigen veiligheid en dat van anderen. Er zijn geen vaste plekken voor het schieten van carbid, maar het is verboden om dit binnen de bebouwde kom te doen. Om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen wordt op oudejaarsdag gecontroleerd op carbidschieten. Dit doen toezichthouders van de gemeente samen met de politie. De voorwaarden en spelregels voor carbid schieten vind je op www.ermelo.nl/carbid.