HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Spelregels voor vreugdevuur en carbidschieten

Spelregels voor vreugdevuur en carbidschieten (06-12-2016)

Dit item is verlopen op 31-12-2016.

De gemeente, politie en brandweer willen graag dat de jaarwisseling veilig verloopt en hebben daarom enkele spelregels opgesteld voor het stoken van vreugdevuren en carbidschieten.

Vreugdevuren

Er zijn geen vaste plekken voor het houden van vreugdevuren. U mag tijdens de jaarwisseling een vreugdevuur stoken mits u dit van te voren meldt en zich aan de voorwaarden houdt. De voorwaarden en spelregels voor vreugdevuren kunt u vinden op www.ermelo.nl/vreugdevuur.
Voor het stoken van vuur in een ton of vuurkorf hoeft u geen melding meer te doen. Het gebruik maken van een vuurton of vuurkorf is op uw eigen erf uiteraard toegestaan. Vuurtonnen en vuurkorven zijn niet toegestaan op openbare terreinen zoals stoepen en straten.

Carbid

Wilt u het oude jaar uitluiden met carbid? Dat mag, maar denk hierbij aan uw eigen veiligheid en die van anderen. Om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen wordt op oudejaarsdag gecontroleerd op carbidschieten. Daarbij trekken toezichthouders van de gemeente samen op met de politie. De voorwaarden en spelregels voor carbid schieten kunt u vinden op www.ermelo.nl/carbid.

Melding

U kunt de vreugdevuren digitaal aanmelden. Tegen vreugdevuren die niet gemeld zijn of niet voldoen aan de voorwaarden, treden politie en brandweer streng op. Wilt u op 31 december een vreugdevuur stoken, dan moet u dit vóór vrijdag 23 december melden. Met het oog op de veiligheid voor mensen, buurt en het milieu zijn daar enkele voorwaarden aan verbonden. De voorwaarden gaan over de omvang van het vuur, de afstand tot bebouwing en bomen en struiken in de directe omgeving. Ook moeten er maatregelen worden genomen om de bodem en straat te beschermen en zijn er eisen aan de te verbranden materialen.