HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Speeltoestellen Indianenbos tijdelijk buiten gebruik

Speeltoestellen Indianenbos tijdelijk buiten gebruik (27-06-2017)

Dit item is verlopen op 31-07-2017.

Bij buitenspelen staat veiligheid voorop! Om deze reden zijn twee speeltoestellen in het Indianenbos tijdelijk buiten gebruik.

Watertoestel

Het nieuwe waterspeeltoestel zorgt voor veel plezier, maar heeft ook nadelen. Door het water spoelt veel zand onder de aangebrachte stenen en het beton weg. Hierdoor zijn grote gaten onder de stenen en boomwortels ontstaan. Dit is zeer gevaarlijk. Tot er een goede oplossing gevonden is, blijft het toestel volledig afgedekt met zand. De waterpomp is buiten werking gesteld.

Loopbrug

UPDATE: De loopbrug is inmiddels gerepareerd. De kinderen weer naar hartelust spelen.

Ook de loopbrug wordt veel gebruikt door kinderen. Het is altijd weer spannend om over een wiebelend pad naar de overkant te lopen. Door de hoge temperaturen van afgelopen dagen zijn de materialen van dit toestel gaan uitzetten. Hierdoor zijn er grote kieren ontstaan tussen de planken in de loopbrug. Kinderen kunnen hierdoor makkelijk met een been er tussendoor zakken. Omdat ook bij dit toestel de veiligheid niet gegarandeerd kan worden, is het toestel volledig afgesloten met hekken. We zijn druk op zoek naar een goede en blijvende oplossing. Tot die tijd is het noodzaak dat de loopbrug niet gebruikt wordt. Om deze reden zijn er om de hele loopbrug hekken gezet.