HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Scouts steken handen uit de mouwen

Scouts steken handen uit de mouwen (08-11-2016)

Dit item is verlopen op 08-12-2016.

Ruim 20 scouts van de Alexandergroep hebben afgelopen zaterdag in verband met de nationale natuurwerkdag  hun handen uit de mouwen gestoken in het Indianenbos aan de Oude Arnhemsekarweg. De scouts zijn een groot deel van de dag druk bezig geweest om van boomstammen uit het Ermelose gemeentebos allerlei mooie speelattributen te maken zodat het straks een spectaculair natuurlijk speelbos wordt waar volop ‘indiaantje’ kan worden gespeeld.

Rond negen uur ’s ochtends arriveerden de enthousiaste scouts. Samen met Dick Saaltink, projectleider van de gemeente, was van tevoren uitgewerkt waar ze mee bezig gingen. Medewerkers van het team wijkservice van de gemeente hadden gezorgd voor voldoende gereedschap, hout, touwen, ijzerdraad en schroeven. Voor de verschillende speelonderdelen waren speciaal lariksen gekapt uit het gemeentebos. Voordat deze lariksen gebruikt konden worden, moest eerst de boomschors eraf worden ‘geschild’ met speciaal gereedschap. Daarna werd gemeten en konden de boomstammen in stukken worden gezaagd door de jongens en meiden.

Eindresultaat

De scouts gingen met technische ondersteuning van team wijkservice in groepjes aan de slag. Met touwen palen aan elkaar knopen, gaten maken met grondboren en zagen. Het eindresultaat van deze kanjers was fantastisch! Zo maakten ze een trap van houten palen, drie wigwams, een houten fietsenstalling, twee voetbaldoelen en een vertelhoek. “De scouts zijn een heel eind gekomen afgelopen zaterdag. We gaan in het voorjaar nog een keer een dag organiseren om het Indianenbos te verfraaien. Zo moet er nog een zitbank komen van boomstammen en ook is het de bedoeling dat er een beleefpad en een bootcampparcours wordt gerealiseerd. We kunnen dus nog steeds helpende handen gebruiken”, zegt Dick Saaltink.

Meebouwen

Dus lijkt het je leuk om in het voorjaar onder deskundige begeleiding mee te bouwen aan de indianenspeeltuin, meld je dan aan bij de werkgroep via d.saaltink@ermelo.nl. We denken hierbij ook aan handige ouders en opa’s en oma’s. Nieuwsgierig geworden hoe het er nu uitziet? Kijk op www.ermelo.nl/indianenbos.