HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Schoon Belonen loont!

Schoon Belonen loont! (28-11-2017)

Dit item is verlopen op 31-12-2017.

Het project Schoon Belonen is al ruim een jaar in volle gang. We zijn één van de ruim 100 gemeenten in Nederland die meedoen aan het landelijke proefproject Schoon Belonen. Het project moet leiden tot minder zwerfafval op straat. Plastic flesjes, blikjes en andere verpakkingen horen niet in de natuur en op straat. Bovendien zijn deze materialen waardevol als grondstof voor nieuwe producten. Officieel duurt de landelijke proef nog tot het einde van het jaar. Maar wij gaan na januari voorlopig door met Schoon Belonen!

Al ruim 20 deelnemers

Dat het goed gaat met het project is te zien aan het grote aantal enthousiaste deelnemers in Ermelo! Al meer dan 20 organisaties hebben zich aangemeld. Sportclubs, scholen, kerken en andere maatschappelijke organisaties doen hard hun best om zoveel mogelijk kleine petflesjes en blikjes in te zamelen. Dat leidt niet alleen tot een schone leefomgeving, maar ook tot een mooie beloning van € 15,00 per ingeleverde grote zak voor de deelnemende organisaties. Dat is goed voor heel Ermelo!

Wat gebeurt er met de ingezamelde petflessen en blikjes?

Door de kleine petflessen apart in te zamelen en te verwerken, kunnen er nieuwe producten gemaakt worden. De firma Kamphorst levert de ingeza­melde kleine petflesjes aan bij Morssinkhof in Zeewolde en zij maken er weer nieuwe petflesjes van. Dit betekent 100% recycling! De ingezamelde blikjes gaan naar de blikverwerking. Het metaal wordt omgesmolten en daarvan produceren metaalbedrijven o.a. weer nieuwe blikjes. Ook nieuwsgierig hoe PET-recycling in zijn werk gaat? Bekijk hier het filmpje op YouTube!

Meer weten?

Wil je meer weten over Schoon Belonen of wil je ook  meedoen? Kijk dan op projectpagina Schoon Belonen, daar vind je alle informatie. U kunt ook contact opnemen met Klaas Braamskamp, beleidsmedewerker milieu van de gemeente Ermelo via telefoonnummer (0341) 56 73 21 of via e-mail k.braamskamp@ermelo.nl.