HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Revitalisering stationsgebouw en –omgeving

Revitalisering stationsgebouw en –omgeving (01-11-2016)

Dit item is verlopen op 31-12-2016.

Werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Een mooie stationsrestauratie met koffie, thee en versnaperingen, een (invaliden-) toiletvoorziening, toezicht op de fietsenstallingen en informatie en ondersteuning van reizigers. Dit zijn de ingrediënten van de plannen voor het nieuwe stationsgebouw en -omgeving, dat gerund zal gaan worden door cliënten van GGz Centraal samen met een ervaren medewerker van Proson. Een samenwerking tussen ondernemer Hartger van Diest, GGZ Centraal en Proson zorgen voor een project waarbij een goede balans ontstaat tussen een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt enerzijds en ondernemerschap anderzijds. De gemeente Ermelo heeft een belangrijke rol gespeeld in het tot stand brengen van het project en het verbinden van verschillende partijen.

Het stationsgebouw is al vele jaren niet meer grondig opgeknapt. Voor een succesvol project moet de basis goed zijn. Normaal gesproken is de huurder hier volledig voor verantwoordelijk. Mede omdat het project voor Proson flink verlieslatend was in de afgelopen jaren, heeft de gemeente Ermelo besloten om samen met de NS de nodige investeringen te doen aan het pand, waardoor onder meer een goed toegankelijk invalidentoilet kan worden gerealiseerd. Met deze verbouwingen is het pand klaar om ruimte te bieden aan een succesvolle invulling vanuit het initiatief van de bij het project Ermelo Centraal betrokken partijen. Als gemeente dragen we ook financieel bij aan de verbouwing van het stationsgebouw.

Het streven is om de verbouwingen nog in november en december 2016 te laten plaatsvinden en uiterlijk in januari 2017 te kunnen starten met het nieuwe concept. Met het project worden zo’n 15 voltijdsarbeidsplaatsen gerealiseerd, waarmee de verwachting is dat zo’n 25-30 mensen met afstand tot werk aan de slag zullen kunnen.

Ermelo Centraal is ook verkozen tot de Ermelose genomineerde voor het Rabobank Samen Sterker Fonds 2016. Op 30 november wordt de winnaar van de vijf deelnemende gemeenten van Rabobank Randmeren bekend gemaakt. Een  bijdrage vanuit het Samen Sterker Fonds zou een mooie extra impuls kunnen zijn aan het project.