HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Resultaten woonwensenonderzoek Horst en Telgt

Resultaten woonwensenonderzoek Horst en Telgt (16-07-2019)

Dit item is verlopen op 27-08-2019.

De resultaten van het woonwensenonderzoek in Horst en Telgt zijn bekend. Het onderzoek bestond uit twee delen, een vragenlijst en een inloopavond. Het maakt deel uit van de afspraken die zijn gemaakt in het Buurtplan Horst en Telgt uit 2016. De resultaten uit de enquête en de inloopbijeenkomst zijn gebruikt voor het rapport Uitkomsten Woonbehoefteonderzoek van de gemeente Ermelo en buurtvereniging Horst en Telgt. Dankzij het onderzoek is er een beter beeld van de behoeften en wensen van inwoners van Horst en Telgt.

Veel jonge woningzoekenden en interesse in bijzondere woonvormen

De vragenlijst is door 208 mensen ingevuld. Daarnaast hebben naar schatting 75 tot 100 inwoners de extra inloopbijeenkomst bijgewoond. Opvallend is dat bijna 50% van de woningzoekenden in Horst en Telgt bestaat uit jongeren (35 jaar of jonger). Er is daardoor vooral behoefte aan koopwoningen tot € 285.000. Ook is er interesse voor bijzondere woonvormen zoals splitsbare woningen en hofjeswoningen. 40% van de respondenten met een verhuiswens wil in Horst of Telgt wonen, 30% weet het nog niet weet en 30% wil buiten Horst en Telgt wonen.

Open, dorpse karakter belangrijk

Belangrijk voor bewoners in Horst en Telgt is het open, dorpse karakter. Zij zien graag dat we hier rekening mee houden bij de ontwikkeling van projecten. Ook de sociale dynamiek is erg belangrijk voor de buurtschappen. Bewoners van de buurtschappen willen dat woningzoekenden met een binding aan Horst of Telgt voorrang krijgen bij (extra) woningen. Dit is juridisch echter niet mogelijk.

Rapport Uitkomsten Woonwensenonderzoek

Wil je meer weten over de resultaten van het onderzoek? bekijk dan het volledige rapport 'Uitkomsten woonwensenonderzoek Horst en Telgt'.