HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Reiniging en inspectie riolering

Reiniging en inspectie riolering (19-07-2016)

Dit item is verlopen op 15-08-2016.

Van maandag 25 juli tot en met vrijdag 19 augustus wordt een deel van het gemeentelijk rioolstelsel in Ermelo gereinigd en geïnspecteerd. De firma Remondis - Dusseldorp voert de werkzaamheden uit. 

De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.30 en 18.00 uur. Het gaat om het gedeelte van Ermelo binnen de kom ten zuiden van de Oude Telgterweg, tussen de spoorlijn en de Putterweg. Dit met uitzondering van het gedeelte ''Ermelo Zuid'' (ten zuiden van de Sportlaan/Herderlaan).

Om een goed beeld te krijgen van de conditie van de riolering, wordt deze eerst gereinigd. Dit wordt gedaan met een speciale rioolreinigingswagen. Na het reinigen wordt de riolering geïnspecteerd met een zelfrijdende robotcamera. 

Er bestaat een kleine kans dat het tijdens de werkzaamheden gaat borrelen in wasbakken, afvoerputjes of toilet. Sluit daarom het deksel van het toilet. Daarnaast kan het voorkomen dat door onderdruk in het hoofdriool één van de stankafsluiters in uw woning of bedrijfspand wordt leeggezogen. Dit kan worden opgelost door de kraan even open te zetten en/of het toilet door te spoelen.  

Tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bereikbaarheid van uw woning of bedrijfspand. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat u toch enige verkeersoverlast ondervindt. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Het is niet bekend op welk tijdstip de straten aan de beurt zijn. Dit is onder meer afhankelijk van het weer, verkeersdrukte en onvoorziene zaken in de riolering. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Remondis - Dusseldorp Rioolreiniging B.V. via (0544) 39 55 55.