HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Reinigen en controle riolering

Reinigen en controle riolering (12-12-2017)

Dit item is verlopen op 09-01-2018.

Van 12 december t/m 19 januari (behalve tussen kerst en oudjaar) hebben wij opdracht gegeven om de riolering schoon te maken en te controleren.

Het betreft vooral de riolering van:

  • Wijk Noord: driehoek Akkermaalshout - ’t Weitje - Julianalaan/Prins Hendriklaan
  • Wijk West: Geelgorsstraat

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk tussen 07.30 en 18.00 uur gedaan. 

Mogelijke overlast

De voertuigen waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd, verplaatsen zich regelmatig. Ze staan daardoor steeds kort op één plaats. Woningen blijven bereikbaar. En ook het huisvuil kan worden opgehaald. Soms is de straat korte tijd (gedeeltelijk) voor verkeer gesloten. We kunnen van tevoren niet precies aangeven waar en wanneer er aan het riool gewerkt wordt. Dit is ook afhankelijk van het weer, verkeer of werkzaamheden aan het riool.

Maatregelen in huis

Tijdens het reinigen kan de aansluiting van je woning onder druk komen te staan. Hierdoor kan water in het toilet of andere afvoeren omhoog komen. Klap in in dat geval het deksel van het toilet neer en zet er een emmer water op. Andere afvoeren sluit je af met een (natte) doek. Stinkt het in huis? Je kunt dan het beste even alle kranen open zetten. 

Kijkje nemen?

Ben je nieuwsgierig naar het werk en wil het eens van dichtbij bekijken? Dat kan! Kom tijdens de werkzaamheden in de straat gerust een kijkje nemen. Stel je vragen aan de aanwezige medewerkers. Denk daarbij wel aan de eigen veiligheid! Volg de aanwijzingen van de medewerkers goed op.

Heb je nog vragen over de (planning van de) werkzaamheden? Neem contact op met Van der Valk en de Groot via telefoonnummer (0561) 69 31 13.