HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Regel je zaken online!

Regel je zaken online! (12-12-2017)

Dit item is verlopen op 09-01-2018.

Steeds meer inwoners maken intensief gebruik van internet en willen ook bij de gemeente zaken online kunnen regelen. Wij breiden daarom onze digitale dienstverlening uit. We houden natuurlijk rekening met wat inwoners hierin nodig hebben. 

Online aanvragen wordt makkelijker

Of het nu gaat om de aanvraag van een vergunning, het regelen van een uittreksel of het doorgeven van een verhuizing: iedereen moet zaken bij ons kunnen regelen. Omdat mensen vaker online willen communiceren, kunnen steeds meer producten en diensten van de gemeente digitaal aangevraagd worden. Inmiddels biedt onze gemeente al zo’n 30 producten digitaal aan. Je kunt in een aantal gevallen ook meteen betalen.

Cursus

Voor mensen die minder goed met computers of internet kunnen omgaan, mag dit geen probleem worden. Wij ondersteunen hen dan ook in het regelen van zaken. Dit gebeurt zowel telefonisch als aan de balie. Ook Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt hulp. Zij bieden de speciale (gratis) cursus ‘Digisterker’ aan. In vier bijeenkomsten maak je kennis met ‘de digitale overheid’. Je leert onder andere de website van de gemeente te gebruiken. Bijvoorbeeld om een afspraak te maken of een document aan te vragen. Meer weten? Vraag gerust om informatie bij de informatiebalie van de bibliotheek in ons gemeentehuis of bel met (0341) 82 02 14.