HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Proef met sluitingstijden terrassen

Proef met sluitingstijden terrassen (15-01-2019)

Dit item is verlopen op 31-01-2019.

We willen graag dat Ermelo een aantrekkelijke gemeente is en blijft, voor zowel inwoners als toeristen. Een gastvrij en gezellig centrum helpt daarbij. Afgelopen zomer mochten de terrassen in het centrum -als proef- een uurtje langer open blijven. Van 1 april t/m 31 oktober sloten de terrassen op de vrijdag- en zaterdagavonden om 01.00 uur in plaats van 00.00 uur. Een aantal horecaondernemers deed mee aan deze proef.

Minder overlast

Tijdens de proefperiode konden bezoekers tot 01.00 uur op het terras zitten. Hiermee probeerden we het onnodige komen en gaan van bezoekers tussen 0.00 en 01.00 uur te voorkomen. Het blijft daardoor rustiger in de straten. Ook zorgt het voor minder overlast in het centrum en de directe omgeving. De verlenging naar 01.00 uur sluit ook beter aan bij het sluitingstijdenbeleid van de buurgemeenten Putten en Harderwijk. Omdat de sluitingstijden van de terrassen hetzelfde zijn als de sluitingstijden van de horeca wordt het toezicht en de handhaving op sluitingstijden eenvoudiger en duidelijker. In de KVU (Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan) is de proef gemonitord. Horecaondernemers, politie, handhavers en bewoners zijn positief over de proef.

Wat is jouw ervaring?

We kijken niet alleen naar de belangen van de gemeente, politie en horecaondernemers. De veiligheid en het woonklimaat van onze inwoners verliezen we niet uit het oog. Daarom willen we graag weten hoe jij de proef hebt ervaren, als inwoner en terrasbezoeker. Je kunt ons dit laten weten door het invullen van een korte online enquĂȘte op www.ermelo.nl/proefterrassen.