HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Proef met sluitingstijden terrassen

Proef met sluitingstijden terrassen (21-03-2018)

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

De terrassen in het centrum mogen de komende zomer een uurtje langer open blijven. Met deze proef sluiten de terrassen om 01.00 uur in plaats van 00.00 uur. Dit geldt alleen op de vrijdag- en zaterdagavond in de periode van 1 april tot 31 oktober 2018.
Voorwaarde is wel dat de horecaondernemer in het centrum een drank- en horecavergunning heeft en het horecaconvenant heeft ondertekend.

Ermelo aantrekkelijke gemeente om uit te gaan

We willen graag dat Ermelo een aantrekkelijke gemeente is en blijft om uit te gaan. Een gastvrij en levendig centrum helpt daarbij. Ook de proef om de terrastijden te verlengen naar 01.00 uur kan hieraan bijdragen.

Minder overlast

Doordat de terrassen een uurtje langer open zijn verwachten we dat er minder overlast is in het centrum en de directe omgeving. Het komen en gaan van bezoekers tussen 0.00 en 01.00 uur wordt voorkomen. De sluitingstijden sluiten ook nog eens beter aan bij onze buren Putten en Harderwijk.

Betere handhaving sluitingstijden

Omdat de sluitingstijden van de terrassen hetzelfde zijn als die van de horeca wordt de toezicht en de handhaving eenvoudiger en duidelijker.

Evaluatie

In het najaar wordt de proef geƫvalueerd. In deze evaluatie wordt niet alleen gekeken naar de belangen van de horecaondernemers. De veiligheid en het woonklimaat van omwonenden verliezen we niet uit het oog. Er wordt ook rekening gehouden met de belangen van omwonenden, politie en gemeente. Ook wordt de projectgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan betrokken.