HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Proef “Ik doe GF gewoon apart!”

Proef “Ik doe GF gewoon apart!” (11-10-2017)

Dit item is verlopen op 31-12-2017.

Samen met zo’n 100 huishoudens uit wijk West in Ermelo wordt de proef ‘Ik doe GF gewoon apart!’ gehouden. De proef met groente- en fruitafval heeft als doel om de gescheiden inzameling van groente- en fruitafval te verhogen, hoogwaardig te verwerken en zo grondstoffen, geld en milieu te (be)sparen. De proef wordt in de laatste drie maanden van dit jaar uitgevoerd.

Wat houdt de proef in?

Inwoners van Ermelo zijn gewend om het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) in de groene container te scheiden. Maar het blijkt dat er vooral tuinafval in de groene container terechtkomt. Slechts 5% procent van het afval in de groene container bestaat uit groente- en fruitafval. Er komt dus nog teveel in de grijze restafvalcontainer terecht. Dit kan beter, want zo gaat een waardevolle grondstof verloren.

Tijdens de proef kunnen deelnemers gratis hun groente- en fruitafval (GF) apart aanbieden in een speciaal keukenafvalemmertje (inclusief composteerbare zakken) in plaats van in de groene container. Het GF-afval wordt twee keer per week door de Gresbo bij hen opgehaald.

Hoe gaat het in zijn werk?

De deelnemers konden kiezen uit vier verschillende afvalemmertjes om te gebruiken. Zo kan voor ieders situatie het meest geschikte bakje uitgeprobeerd worden. Tijdens en na afloop van de proef worden de deelnemers gevraagd naar hun ervaringen met deze manier van afvalscheiding. We willen ook graag weten of deze manier van afval scheiden en inzamelen helpt om meer groente- en fruitafval uit het restafval te houden.

Wilt u meer informatie over deze proef? Neemt u dan contact op met Klaas Braamskamp, beleidsmedewerker milieu, via telefoonnummer (0341) 56 71 81 of k.braamskamp@ermelo.nl.