HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Problemen in het riool

Problemen in het riool (19-02-2019)

Dit item is verlopen op 02-04-2019.

Regelmatig roepen we inwoners op om geen (wegwerp)textiel door het toilet te spoelen. Hierdoor ontstaan namelijk problemen in het riool en met de afvoer van afvalwater. Helaas merken we dat er toch nog steeds onverteerbaar materiaal in het riool terecht komt. Dit heeft vervelende gevolgen. Niet alleen voor inwoners, maar ook voor de medewerkers die de problemen moeten verhelpen.

Gemaal Arianehof vastgelopen

Afgelopen week liep het gemaal Arianehof vast. Een wegwerpwashandje was hiervan de oorzaak. Wegwerpwashandjes die in het toilet worden gegooid, komen via de riolering terecht in het gemaal. De pomp van het gemaal slaat daardoor vast. Er ontstaat dan een storing waardoor het gemaal niet meer functioneert. Hierdoor kan er geen afvalwater meer worden afgevoerd. Dit gebeurde ondanks dat er kort geleden een zwaardere pomp in het gemaal is geplaatst.

Help mee om storingen te voorkomen

Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd, zodat het weer schoon de natuur in gaat. Je kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool. Gooi geen wegwerpwashandjes, onverteerbare toiletdoekjes of ander textiel in het toilet. Dit hoort in de vuilnisbak. Spreek ook je huisgenoten er op aan, als je ziet dat het toch gebeurt. Zo werken we samen aan schoon (drink)water!

Kijk voor meer informatie op www.nietinhetriool.nl.