HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Prijs voor fietsen meeste smartphonevrije kilometers

Prijs voor fietsen meeste smartphonevrije kilometers (20-12-2016)

Dit item is verlopen op 30-01-2017.

Op vrijdag 16 december reikte burgemeester André Baars een prijs uit aan de leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek (afdeling VMBO) omdat ze in de provincie Gelderland de meeste smartphonevrije kilometers hebben gefietst. 

De leerlingen wonnen een 538 DJ’s on Tour Schoolfeest. In oktober en november deden bijna 2000 scholen in heel Nederland mee met de Fietsmodus School Challenge. Tijdens de School Challenge gingen leerlingen op middelbare scholen onderling de strijd aan door samen zoveel mogelijk kilometers te fietsen zonder de smartphone te gebruiken en daarmee punten te verdienen. Naast Christelijk College Groevenbeek hebben leerlingen van 13 andere scholen in heel Nederland zo’n schoolfeest gewonnen. Yanniek van Nieuwenhuizen en Zosja Doldersum namen de prijs namens alle leerlingen van de school in ontvangst. “Dit is wel een heel gave prijs. Echt heel leuk!” 

De School Challenge is onderdeel van de campagne Fietsmodus, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in samenwerking met de provincies. Met de campagne Fietsmodus worden jongeren uitgedaagd de Fietsmodus app te gebruiken: “Zet je modus aan, stap op je fiets en je bent offline in het verkeer”.