HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Pieper Bouw & Tuin voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid

Pieper Bouw & Tuin voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid (04-07-2016)

Dit item is verlopen op 04-08-2016.

Het pand van Pieper Bouw & Tuin is voorzien van 258 zonnepanelen. Het bedrijf beschikt verder over warmtepompen waarmee het gebouw in de winter wordt verwarmd en in de zomer gekoeld. De zonnepanelen leveren voldoende energie voor deze warmtepompen. Bovendien is er voldoende energie beschikbaar om de verlichting te laten branden. Pieper Bouw & Tuin is daarmee een van de eerste volledig duurzame bedrijven in de regio.

Voorbeeldfunctie

Wethouder Jan van Eijsden: ‘De gemeente Ermelo streeft naar energieneutraliteit in 2030. In dat jaar moet in de gemeente net zoveel duurzame energie worden opgewekt als er aan energie wordt verbruikt. Ik ben er trots op, dat het pand van Pieper Bouw & Tuin door de aanwezige zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp in 2016 al energieneutraal is. Het is daarmee een sprekend voorbeeld voor andere gebouwen in de gemeente Ermelo.’
Wethouder Jan van Eijsden van de gemeente Ermelo en Leon Jurg van Cobalt Energieoplossingen hebben Pieper Bouw & Tuin een informatiebord aangeboden bij de ingebruikname van de nieuwe zonne-installatie.

Zonnepanelen

Het pand van Pieper Bouw & Tuin is voorzien van 258 zonnepanelen met een oppervlakte van ruim 425 vierkante meter. Zonlicht kan door zonnepanelen omgezet worden in elektriciteit. Zonnepanelen leveren duurzaam geproduceerde energie, omdat er bij de productie geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen. De opgewekte energie wordt direct gebruikt en een eventueel overschot wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet.