HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Overhandiging inventaris schoolarchieven

Overhandiging inventaris schoolarchieven (23-10-2018)

Dit item is verlopen op 04-01-2019.

Op woensdag 17 oktober is een inventaris van de archieven van vier Ermelose scholen, gebundeld in een mooi boekwerk, overhandigd aan wethouder Hans de Haan. Dit gebeurde in de studiezaal van het Streekarchivariaat in het gemeentehuis

Geschiedenis van vier scholen

De archieven zijn waardevol materiaal voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van het onderwijs. Daarom is tien jaar geleden een project gestart om de archieven openbaar te maken. Het gaat om de archieven van de Vereniging Scholen met den Bijbel en Vereniging voor Christelijk Lager- en Uitgebreid Lager Onderwijs (1888-1972), de Christelijke Mavo Irminloo (1966-2000), het Christelijk College Groevenbeek (1974-2001) en de Christelijke Scholengemeenschap De Driesprong (1955-2004). De heer dr. W.J. Hagoort nam deze taak op zich. Hij is oud-docent Nederlands en oud-conrector van het Christelijk College Groevenbeek.

Meer weten?

De archiefstukken uit de inventaris zijn te raadplegen in de studiezaal van het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe, Raadhuisplein 2. Kijk voor de openingstijden op www.streekarchivariaat.nl. Op deze website zijn de inventarissen binnenkort ook online in te zien.