HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Opruimen van hondenpoep, we doen het samen!

Opruimen van hondenpoep, we doen het samen! (23-05-2017)

Dit item is verlopen op 23-06-2017.

De gemeente Ermelo is verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare ruimte zoals wegen, openbare verlichting, groen, speelplaatsen en riolering. De gemeente doet er alles aan om dit zo goed mogelijk schoon en veilig te houden, maar is daarbij ook afhankelijk van uw medewerking. Eén van de grootste ergernissen is overlast door hondenpoep. 

Sommige hondenbezitters laten hun viervoeter poepen op trottoirs, paden en plekken waar kinderen spelen en ruimen dit vervolgens niet op. Dit veroorzaakt veel overlast en ergernis. Neem daarom bijvoorbeeld altijd een hondenpoepzakje of schepje mee als u de hond gaat uitlaten. Het is een kleine moeite om de poep op te ruimen. Laat u uw hond zijn behoefte doen waar dat niet mag en ruimt u de hondenpoep niet op? Dan riskeert u een fikse boete van € 99,00. 

Hondenuitlaatplaatsen

Daarnaast zijn er in Ermelo voldoende speciale hondenuitlaatplaatsen en losloopgebieden. U herkent deze plekken aan de markering van groene bordjes met de afbeelding van een hond. De gemeente onderhoudt deze gebieden. Zo worden de uitlaatstroken schoongemaakt met een speciale hondenpoepzuiger. In de winterperiode één maal per twee weken en wanneer het gras begint te groeien één maal per week. In de planning wordt er rekening gehouden met het eerst weghalen van de hondenpoep voordat het gras gemaaid wordt.

Let erop dat u uw hond niet uitlaat op speelplaatsen c.q. speelveldjes en sportparken. Deze zijn helemaal verboden voor honden. De gemeente Ermelo heeft zes grote losloopgebieden waar uw hond naar hartenlust mag rondrennen. Wilt u weten waar? Kijk dan op www.ermelo.nl/honden