HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Opruimen van herfstblad

Opruimen van herfstblad (25-10-2017)

Dit item is verlopen op 31-12-2017.

Ermelo is een bomenrijke gemeente, hier kunnen wij het gehele jaar door van genieten. In de herfstperiode laten de bomen hun blad los en liggen straten en paden vol met afgevallen bladeren. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen, neemt gemeente Ermelo de nodige extra maatregelen. Zo zijn in oktober de bladkorven weer geplaatst en worden er extra mensen en machines ingehuurd voor het opruimen van al het blad. 

Wat doen we met al het blad?

Verspreid in de gemeente Ermelo staan 25 bladkorven, in de periode van begin oktober tot en met medio december. U kunt de bladkorven gebruiken voor al het blad dat van de gemeentelijke bomen is gewaaid. Het is niet de bedoeling dat u uw eigen blad- of tuinafval in de korven achterlaat. De bladkorven worden wekelijks geleegd. Wanneer er in uw directe omgeving geen bladkorf staat, mag u het blad op een voor ons goed zichtbare en bereikbare plaats leggen. Wij halen het dan met de zuigmachine op.

Voor fietspaden binnen en buiten de bebouwde kom worden machinale bladblazers ingezet. Ook ziet u in deze tijd geregeld medewerkers van Team Wijkservice met bladblazers aan het werk, om het blad op die plaatsen te krijgen waar wij het gemakkelijk kunnen opruimen.

Kleinere bladhopen worden door een bladzuigmachine opgeruimd. Met name in Ermelo Noord maken we gebruik van een grote zuigcombinatie om de bladmassa af te voeren. Deze kan niet overal bij maar pakt het blad voor het grootste deel wel mee. Als al het blad van de bomen is gevallen, wordt het resterende blad in een grote eindronde meegenomen.

Ook de veegauto wordt in deze periode volledig ingezet voor het vegen van blad. Daarnaast is er nog een grotere veegauto ingehuurd die voornamelijk wordt ingezet op de grotere wegen, parkeerplaatsen etc.

Samen houden we het opgeruimd!

Met al deze maatregelen doen wij ons uiterste best om het herfstblad zo snel mogelijk op te ruimen, en de straten daarmee schoon te houden. Helpt u ook mee?