HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Opleiding verkeersregelaars

Opleiding verkeersregelaars (13-12-2016)

Dit item is verlopen op 31-01-2017.

Organiseert u evenementen zoals een braderie, een hardloopwedstrijd of de intocht van Sinterklaas? Zorg er dan voor dat u verkeersregelaars inzet. De verkeersregelaars moeten hiervoor een opleiding volgen.

Een verkeersregelaar mag bij evenementen eenvoudige verkeersregelende taken verrichten ter ontlasting van de politie. Verkeersregelaars zijn noodzakelijk als tijdens een evenement gebruik wordt gemaakt van openbare wegen. Zij leiden het verkeer in goede banen en waarborgen de veiligheid van weggebruikers.

Regels

Voor de opleiding verkeersregelaar zijn regels opgesteld. Alleen de organisator van een evenement kan verkeersregelaars aanmelden voor een opleiding. De opleiding wordt verzorgd door dhr. Bouw van de politie. Er is keuze uit de volgende data: 31 januari, 14 februari, 28 februari, 14 maart, 28 maart en 11 april 2017. De cursus vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de Dialoog in Ermelo.

Opgave

Hieronder kunt u het formulier aanmelden verkeersregelaars te downloaden. Het volledig ingevulde formulier inclusief pasfoto kunt u mailen naar s.vanbeek@ermelo.nl

Aanstellingspas

De deelnemers krijgen na het volgen van de opleiding een aanstellingspas. De opleiding en de aanstellingspas zijn gratis.
Om voor de aanstelling verkeersregelaar in aanmerking te komen moet er sprake zijn van inzet tijdens een evenement. De aanstellingspas is twee jaar geldig van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018. Met de aanstellingspas kan de verkeersregelaar aantonen dat hij of zij een opleiding heeft gevolgd en voor meerdere evenementen kan worden ingezet. Hiervoor moet dan wel een evenementenvergunning zijn afgegeven. De organisator zorgt ervoor dat de verkeersregelaars op tijd weer een vervolgcursus of instructie krijgen.