HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Opfriscursus rijvaardigheid

Opfriscursus rijvaardigheid (03-10-2017)

Dit item is verlopen op 09-11-2017.

Als senior hebt u waarschijnlijk al jaren uw rijbewijs en door ervaring bent u een geroutineerde automobilist(e) geworden. Wellicht hebt u een geheel eigen rijstijl ontwikkeld, waarmee u prima het verkeer doorkomt. Maar ondertussen verandert er veel in het verkeer: het wordt drukker, regels veranderen, kruispunten zijn ingewikkelder en rotondes veroorzaken soms onduidelijkheid. Om die reden nodigen gemeente Ermelo en Veilig Verkeer Nederland u graag uit voor een opfriscursus in rijvaardigheid!

De opfriscursus bestaat uit twee delen:

  1. Dinsdag 7 november, 10.00 uur: gezamenlijke theorieles verkeer.
    Een deskundige geeft met behulp van moderne visuele hulpmiddelen uitleg over nieuwe regels en borden, rotondes, wegbelijning en vele andere onderwerpen. Aan het eind van deze les kunt u uw kennis testen aan de hand van een toets. U ontvangt een theorieboekje betreffende verkeersregels en borden.
  2. Donderdag 9 november, rijvaardigheidsrit. De rit maakt u in uw eigen auto met een gecertificeerde rijinstructeur. Na deze rit bespreekt de instructeur met u hoe het verlopen is en krijgt u een bewijs van deelname. Er is daarnaast gelegenheid om een ogentest te ondergaan.


De rijvaardigheidsrit is op vrijwillige basis en heeft geen gevolgen voor het bezit en gebruik van uw rijbewijs! Ook de door u behaalde resultaten worden alleen aan uzelf kenbaar gemaakt.

De theorie op dinsdag en de rit op donderdag worden georganiseerd in de Muzenhof, Leuvenumseweg 66 in Ermelo. De kosten van de opfriscursus bedragen slechts € 25,00 per persoon, te betalen op dinsdag 7 november. De overige kosten worden betaald door de gemeente Ermelo en het ROV Oost. Als u lid bent (of wordt) van VVN, is deelname gratis.

Aanmelden

Bent u inwoner van Ermelo én 60+? Dan kunt u zich aanmelden bij:

Vermeld wel even uw naam, telefoonnummer en e-mailadres.
Na opgave volgt de indeling en krijgt u, enkele dagen van te voren, thuis bericht hoe laat u voor de rijvaardigheidsrit op 9 november wordt verwacht.