HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Opfriscursus rijvaardigheid

Opfriscursus rijvaardigheid (27-09-2016)

Dit item is verlopen op 11-11-2016.

De gemeenten Ermelo en Putten en Veilig Verkeer Nederland organiseren op 8 en 10 november een opfriscursus rijvaardigheid voor 60-plussers. 

Theorie- en praktijkles

De opfriscursus bestaat uit een theorie- en praktijkles. Op dinsdag 8 november is er om 10.00 uur een gezamenlijke theorieles verkeer. Een deskundige geeft uitleg over nieuwe regels en borden, rotondes, wegbelijning en vele andere  onderwerpen. Aan het eind van deze les kunt u uw kennis testen aan de hand van een toets. Ook krijgt u  een theorieboekje over verkeersregels en borden.

Rijvaardigheidsrit

Op donderdag 10 november (tijd volgt na indeling) staat de rijvaardigheidsrit op het programma. Deze rit maakt u in uw eigen auto met een gecertificeerde rij-instructeur. Na afloop bespreekt  de instructeur de rit en krijgt u een bewijs van deelname. Op deze dag bestaat ook de mogelijkheid om een ogentest te ondergaan. De rijvaardigheidsrit is op vrijwillige basis en heeft geen gevolgen voor het bezit en gebruik van uw rijbewijs. De door u behaalde resultaten worden alleen aan u kenbaar gemaakt.

Cursus in Putten

De cursus wordt gegeven in Cultureel Centrum Stroud, Brinkstraat 91 in Putten. De kosten bedragen € 25,00 per persoon.  De overige  kosten worden betaald door de gemeente Ermelo en Putten en het ROV Oost.  Als u lid van VVN bent of wordt, is deelname gratis. Aanmelden kan bij:

M. van den Brink (0341) 35 14 88  da.brink@chello.nl

C. Hoogland (0341) 36 10 38 dhr.c.hoogland@hetnet.nl