HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Opening Fietsroutenetwerk Veluwe

Opening Fietsroutenetwerk Veluwe (18-05-2017)

Dit item is verlopen op 22-05-2017.

Op vrijdagmiddag 19 mei vindt de officiĆ«le opening plaats van het Fietsroutenetwerk op de Veluwe. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk fietst met verschillende Veluwse bestuurders, waaronder wethouder Esther Heutink, en tal van andere betrokkenen een deel van de fietsroute van Elspeet naar Uddel waar het fietsroutenetwerk officieel wordt geopend.

Het fietsknooppuntennetwerk Veluwe is verbeterd en uitgebreid naar 2050 kilometer en 575 knooppunten. In het ontwerp is beter rekening gehouden met een goede bereikbaarheid van recreatiebedrijven, horeca en bezienswaardigheden. Nog steeds brengt het knooppuntensysteem de bezoeker naar de plekjes op de Veluwe waar natuur en landschap goed tot hun recht komen. Twintig Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland investeren zo in de toeristische infrastructuur en de beleefbaarheid van de Veluwe.

De werkzaamheden vonden plaats van februari tot en met april zodat bij de start van het toeristenseizoen, de fietsers gebruik kunnen maken van het sterk verbeterde systeem. In totaal zijn er 9000 fietsbordjes geplaatst en 575 informatiepanelen.

Meer informatie over de werkzaamheden en de routes vindt u op www.routesopdeveluwe.nl. Ook kunt u kaarten van van het nieuwe ontwerp downloaden.

Programma

  • 15:00 uur ontvangst op locatie De Koude Hoek, Kleine Kolonieweg 22 te Elspeet
  • 15:30 uur fietstocht naar volgende locatie
  • 16:00 uur aankomst op locatie Uddelermeer, Garderenseweg te Uddel met officiĆ«le opening
  • 16:45 uur terugfietsen naar Elspeet.