HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Open dag brandweer

Open dag brandweer (16-05-2017)

Dit item is verlopen op 11-06-2017.

Zaterdag 10 juni houdt brandweer Ermelo open dag. Heb je altijd al meer over de brandweer willen weten? Of wil je zien wat de brandweer van Ermelo allemaal doet? Kom dan van 10.00 tot 16.00 uur naar de kazerne aan de Oude Telgterweg 181.

De burgemeester geeft om 10.00 uur het startsein voor de open dag met de onthulling van het nieuwe blusvoertuig. Tijdens de open dag kun je het nieuwe blusvoertuig van (binnen) bekijken, en al het overige materieel te bezichtigen, zoals een hoogwerker en een waterwagen. Enthousiaste brandweermensen zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden. De hele dag door zijn er leuke dingen te doen en worden er spectaculaire demonstraties gegeven zoals:

  • Blussen van een vlam in de pan
  • Wat gebeurt er met een flesje campinggas bij brand?
  • Ervaar zelf hoe het is om in een met rook gevulde ruimte de uitgang te vinden of of kijk met hoe zwaar gereedschap een auto wordt open geknipt.

Aan de kleintjes is ook gedacht! Er zijn diverse spelletjes bij de jeugdbrandweer, het laten maken van een leuke foto en een rondrit in en echte brandweerauto! Dus, kom langs en neem een kijkje in de wereld van de brandweer! Gezien de beperkte parkeerruimte vragen wij je om zo veel mogelijk op de fiets te komen.