HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Op Koningsdag 2020 blijven de kleedjes in de kast

Op Koningsdag 2020 blijven de kleedjes in de kast (25-04-2020)

Dit item is verlopen op 28-04-2020.

Koningsdag ziet er dit jaar anders uit. Geen gezellige vrijmarkten, feestjes of thuisverkoop van tweedehands spulletjes. Dat betekent niet dat we de verjaardag van de koning dit jaar overslaan. Dit jaar vieren we het anders.

We zingen nog wel het Wilhelmus, eten oranje tompouzen en we toosten op onze gezondheid, maar gewoon thuis vanuit de woonkamer, tuin of balkon.

De kleedjes blijven in de kast

Ga tijdens Koningsdag dus niet met een kleedje en tweedehands spullen voor je huis of in de voortuin zitten. De traditionele Koningsdag is al omgedoopt tot Woningsdag. Digitale kleedjesmarkten zijn toegestaan en de vlag kan gewoon aan de stok. Maar flaneren over straat is er dit jaar niet bij. 

Online initiatieven

We kunnen wel online van alles met elkaar delen. Een van de initiateven is bijvoorbeeld Koningsdagthuis.nl. Op deze site kun je een dansje, een stukje cabaret of het spelen op een muziekinstrument online delen. Op deze manier wordt online toch het oranjegevoel gedeeld: op afstand, maar toch samen.

Coronamaatregelen blijven gelden

Ook is het goed om te weten dat de coronamaatregelen blijven gelden. Samenscholingen, bijeenkomsten en feestjes, zoals een zelf-georganiseerd Koningsfeest of Koningsspelen, zijn nog steeds verboden. We doen een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid om hieraan mee te werken.

De boodschap is dus nog steeds: Blijf zoveel mogelijk thuis, ook tijdens Koningsdag. Alleen samen krijgen we corona onder controle.