HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Op 12 juni vieren we Buitenspeeldag

Op 12 juni vieren we Buitenspeeldag (04-06-2019)

Dit item is verlopen op 20-06-2019.

Woensdag 12 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Kinderen kunnen dan op de straten spelen, zonder last te hebben van verkeer. Wie een leuk speelidee voor de eigen straat of buurt bedenkt, krijgt van de gemeente een vergoeding voor de materialen die nodig zijn. Niets bedacht? Doe dan gezellig mee met het Buitenspeelfestijn van Heel Ermelo Beweegt.

Meld je speelidee aan en krijg een vergoeding van € 75,00

Wil je voor de buitenspeeldag iets leuks organiseren, voor je straat of andere speelplek? Laat dit dan weten via www.buitenspeeldag.nl. Heb je een springkussen of andere materialen nodig? Dan kun je via het Leefbaarheidsteam van gemeente Ermelo een vergoeding krijgen van maximaal 75 euro. Stuur een mailtje met je naam, speeladres en speelidee naar info@leefbaarheidsteamermelo.nl en we maken de vergoeding in orde. Wij zorgen ook voor het afzetten van de straat, met hekken, als dat nodig is. 

Doe mee met het Buitenspeelfestijn op het Raadhuisplein

De buurtsportcoaches van ‘Heel Ermelo Beweegt’ organiseren op de buitenspeeldag een Buitenspeelfestijn. Alle kinderen vanaf 4 jaar mogen van 13.00 tot 17.00 uur op het Raadhuisplein komen spelen. Stoepranden, elastieken en hinkelen: er is van alles te doen. Natuurlijk mogen ook ouders, opa’s en oma’s meespelen of komen kijken. JOGG Ermelo (Jongeren op Gezond Gewicht) deelt er gezonde snacks en water uit. Ook is op het Raadhuisplein de finale van het Ermelo’s straatvoetbaltoernooi. Een mooie kans om de teams aan te moedigen.