HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Ook Ermelo telt mee met het nationale fietsonderzoek

Ook Ermelo telt mee met het nationale fietsonderzoek (13-09-2016)

Dit item is verlopen op 14-10-2016.

Van 14 tot en met 20 september wordt Nederlands grootste fietsonderzoek ooit gehouden. Tijdens deze Fietstelweek gaan we met zoveel mogelijk fietsers al onze fietsbewegingen in kaart brengen. Ook Ermelo telt mee dus download de Fietstel-app en maak kans op 1 van de 20 gloednieuwe fietsen.

Bekend is dat we veel fietsen. Minder bekend is hoe we fietsen. Daarom gaan we voor het eerst met een nationaal onderzoek veel fietsdata verzamelen. Er wordt onderzocht hoe wij van A naar B rijden, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen staan.

App de Fiets!   

De app registreert hoe lang je op de fiets zit, welke route je rijdt, maar ook waar je lang moet wachten. De app herkent fietsbewegingen en verzamelt alleen data als je je verplaatst. 

Gebruik data     

De data wordt alleen gebruikt voor het onderzoek, de verzamelde gegevens worden na afloop van de Fietstelweek bewerkt, zodat geregistreerde ritten niet te herleiden zijn naar jouw gegevens. De anonieme gegevens worden gebruikt voor verdere analyses om het fietsnetwerk in Nederland te verbeteren. Zie voor meer informatie www.fietstelweek.nl.