HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Onderhoud sloten en beken

Onderhoud sloten en beken (04-09-2018)

Dit item is verlopen op 17-10-2018.

Sloten zorgen voor de aan- en afvoer van water. Daarom moeten ze regelmatig onderhouden worden. Dit doen we door de gemeentelijke sloten schoon te maken en te maaien. We proberen overlast tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk te voorkomen.

Afvoer van slootvuil

In Ermelo zijn sloten waar de gemeente óf andere eigenaar van de aangrenzende grond verantwoordelijk voor is. Wij onderhouden alleen de gemeentelijke sloten en beken. Vóór 1 november laten we deze sloten maaien door de firma Van Beek uit Ermelo. Niet alle gemeentelijke sloten worden ieder jaar schoongemaakt. We doen dit pas als er wateroverlast kan ontstaan. Het schoonmaken van de sloten geeft slootafval dat een tijdje langs de kant ligt. We proberen het zo snel mogelijk weg te brengen om en te laten verwerken tot compost. Het kan dus even duren voor het slootvuil is opgeruimd.

Denk om je snelheid!

Tijdens de maaiwerkzaamheden is het belangrijk om je snelheid aan te passen als je langs de maaimachine rijdt. Vooral op de smalle buitenwegen kan dit gevaarlijk zijn. Zo blijft het voor jou en de medewerker veilig.