HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Nieuwe voertuigen voor team wijkservice 

Nieuwe voertuigen voor team wijkservice  (27-01-2020)

Dit item is verlopen op 29-02-2020.

We vervangen de voertuigen van team wijkservice, onze buitendienst. De nieuwe voertuigen zijn minder vervuilend voor het milieu. Het wagenpark krijgt ook een nieuw uiterlijk. Op woensdag 22 januari gaven wethouder Vogelsang en gemeentesecretaris Aldrik Westrate de sleutel van een nieuwe wagen symbolisch aan teamleider Juan Kamphuis.

Beter voor het milieu

Ons wagenpark bestaat uit veel verschillende voertuigen. Er rijden niet alleen gemeentelijke auto’s en terreinwagens rond, maar ook tractoren, shovels en veegwagens. We hebben de oude voertuigen zolang mogelijk gebruikt. Soms zelfs nog nadat ze waren afgeschreven. Het wagenpark was nu echt aan vernieuwing toe. De nieuwe voertuigen hebben een schonere dieselmotor en zijn minder vervuilend. Ook hebben we zoveel mogelijk elektrische voertuigen gekocht, waaronder vier elektrische auto’s voor de toezichthouders en de BOA’s. 

Nieuwe kleuren

Met de vernieuwing van het wagenpark hebben we meteen gekozen voor een ander, frisser uiterlijk. Onze wagens zijn nu te herkennen aan een witte kleur met een blauw logo. De oude voertuigen waren geel met een zwart logo.