HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Natuur- en cultuurhistorische rondwandeling begraafplaats

Natuur- en cultuurhistorische rondwandeling begraafplaats (23-05-2017)

Dit item is verlopen op 23-06-2017.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de begraafplaats worden in de landelijke week van de begraafplaatsen van 27 mei tot 4 juni, twee bijzondere rondwandelingen georganiseerd op de begraafplaats. Ook wordt op dinsdagavond 30 mei het bord met de nieuwe naam ‘Gemeentelijke Begraafplaats Koningsvaren’ onthuld door wethouder Jan van Eijsden. 

Rondwandeling natuur dinsdagavond 30 mei

De rondwandeling wordt begeleid door Bert van Polen van Stichting Natuur en Milieuplatform Ermelo en gaat langs het bijzondere assortiment bomen, struiken en coniferen. We verzamelen om 18.45 uur op de parkeerplaats van de begraafplaats.

Rondwandeling cultuur donderdag 1 juni

Donderdagavond 1 juni is er tweede een rondwandeling dit keer langs bijzondere graven en grafmonumenten. Deze rondwandeling brengt de belangrijke cultuurhistorische waarde van onze begraafplaats onder de aandacht. De inleiding start om 19.00 uur in het gebouw van de beheerder van de begraafplaats.

Aanmelden

Iedereen die van wandelen houdt en geïnteresseerd is in natuur, cultuur en historie van begraafplaatsen kan zich aanmelden voor de gratis rondwandelingen via  begraafplaats@ermelo.nl o.v.v. naam, aantal personen en telefoonnummer. Het maximum aantal deelnemers voor beide rondwandelingen is 20 personen. Bij meer belangstelling worden er dit jaar meerdere rondwandelingen georganiseerd.