HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Nachtvliegen is avondvliegen geworden

Nachtvliegen is avondvliegen geworden (13-06-2017)

Dit item is verlopen op 31-07-2017.

Eerder dit jaar heeft het Defensie Helikopter Commando (DHC) informatie bekend gemaakt over het nachtvliegen van helikopters gedurende de zomerperiode. 

Voor de periode tussen april en oktober was toestemming verleend om in een aantal weken militaire vluchten uit te voeren voor oefendoeleinden bij duisternis tot uiterlijk 01.00 uur. Tegen het vliegen na 00:00 uur is bezwaar gemaakt en de voorzieningenrechter heeft het verzoek tot schorsing van het nachtvliegprogramma toegewezen. 

Helikoptervluchten

De uitspraak van de rechter betekent niet dat er minder helikoptervluchten zullen zijn. De vlieguren die in de zomeravondperiode zijn gepland verschuiven naar later dit jaar en worden anders ingevuld. In week 27 en 32, wordt tot uiterlijk 00.00 uur gevlogen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op luchtmacht.nl/vliegbewegingen, kijk bij ‘documenten’, of NOS teletekst pagina 766. Klachten kunnen worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten kunt u met het gratis telefoonnummer 0800 – 022 60 33 bellen.