HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Mooie prestaties bij Schoon Belonen

Mooie prestaties bij Schoon Belonen (21-02-2017)

Dit item is verlopen op 22-03-2017.

Zo’n 16 maatschappelijke organisaties in Ermelo zijn bezig met het opruimen en inzamelen van kleine petflesjes en blikjes.

De deelnemers van het project Schoon Belonen ontvangen voor de opbrengst een leuke vergoeding voor hun club, school, kerk of organisatie. De eerste vergoedingen zijn uitbetaald en het resultaat van een half jaar inzamelen is aanzienlijk. Ruim 125 grote zakken vol kleine petflesjes en blikjes zijn opgeruimd. Deze berg is inmiddels afgevoerd naar de verwerkers. Daar begint de kringloop opnieuw en is het afval nu de grondstof voor nieuwe producten.

Wij hebben inmiddels zo’n 70 grote zakken met kleine petflesjes naar Morssinkhof in Zeewolde gebracht. Zij gaan ze volledig verwerken tot nieuwe petflessen. Complete recycling dus. En zo wordt de afvalberg weer een stukje kleiner. Om de kleine petflesjes ook goed te kunnen verwerken, is het heel belangrijk dat er geen ander plastic of materialen in de zakken terecht komt. Anders kan een hele partij kleine petflessen niet meer gerecycled worden.