HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Mijlpaal Prins Willem Alexanderschool

Mijlpaal Prins Willem Alexanderschool (30-11-2018)

Dit item is verlopen op 16-01-2019.

Op donderdag 29 november wapperde de vlag op de nieuwbouw van de Prins Willem Alexanderschool. Het hoogste punt van de nieuw te bouwen school is bereikt. Hier werd op een feestelijke manier bij stil gestaan door de school, Prins Bouw en wethouder Vogelsang.

Feestelijk programma

Christie van Seventer, directrice van de Prins Willem Alexanderschool, heette de aanwezigen van harte welkom. Wethouder Vogelsang vertelde over de lange weg die het geweest is om met de bouw te kunnen starten. Hierna was het vooral een feest voor de kinderen. Waar zij het werk van de bouwvakkers tot nu toe alleen aan het hek bekeken, mochten ze nu eindelijk naar binnen.

In het nieuwe schoolgebouw konden de kinderen meedoen aan verschillende bouwworkshops. Zo konden ze zelf ervaren wat er allemaal bij een bouwproces komt kijken. De kinderen gingen in groepjes aan de slag met metselen, voegen, beton storten (in een bekertje), vloer leggen, elektriciteit en dakpannen leggen. Ook deden ze een brandweeroefening met een brandweerman. Wethouder Vogelsang mocht ook meedoen met de workshops.

Verwachte verhuizing in april

Naar verwachting wordt de nieuwe school in april 2019 opgeleverd. Dan verhuizen kinderen en leerkrachten naar de nieuwe school.