HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Meldingen eikenprocessierups

Meldingen eikenprocessierups (02-07-2019)

Dit item is verlopen op 10-07-2019.

In het hele land is er een plaag van eikenprocessierupsen. Ook in Ermelo is enorm veel overlast door de rups ontstaan. In de afgelopen weken zijn we platgebeld met de vraag om rupsen en nesten te verwijderen. Omdat er zoveel meldingen zijn, is er een wachttijd voor de bestrijding ontstaan.

Wachttijd na melding

Zie je op gemeentegrond een boom met de eikenprocessierups? Raak de rupsen niet aan en bestrijd ze niet zelf, maar meld het bij ons. Je kunt de locatie van de rupsen aan ons doorgeven via de app, via www.ermelo.nl/meldpunt of door te bellen naar (0341) 56 73 21. Door de vele meldingen, lukt het ons niet om een melding direct af te handelen. Houd rekening met een wachttijd van een week. Het heeft geen zin om een zelfde melding twee keer te doen.

Informatie van de GGD

Contact met de brandhaartjes kunnen gezondheidsklachten bij mens en dier veroorzaken. Op een speciale website van de GGD vind je alle informatie over de rups en wat je kunt doen. Kijk hiervoor op www.oakie.info. Vanaf deze week liggen in het gemeentehuis folders van de GGD over de eikenprocessierups en wat je er tegen kunt doen. Je kunt bij de publieksbalie om een folder vragen.